Budi dio naše mreže
Izbornik

Dikasterij za službu milosrđa poslao pomoć stanovnicima Hersona

Vatikan (IKA)

Dikasterij za službu milosrđa, prema želji pape Franje, organizirao je pomoć koja će se dodijeliti stanovnicima Hersona, područja koje je teško oštećeno nakon uništenja brane, izvijestio je u subotu 17. lipnja Vatican News.

Iz bazilike Svete Sofije u Rimu, neprestano se nastavlja rad brojnih volontera koji pružaju potporu Ukrajini, istočnoeuropskoj zemlji u kojoj se rat nastavlja.

Papa Franjo je tijekom boravka u Poliklinici Gemelli podržao pružanje potpore stanovništvu pogođenom ratom u Ukrajini, naloživši Dikasteriju za službu milosrđa da poduzme potrebite aktivnosti za slanje nove pomoći u teško pogođena područja nakon uništenja brane.

Paketi tekućih deterdženata, higijenskih potrepština, konzervirane hrane će transportirati „hrabri vozači“ prema Hersonu, kako ih naziva apostolski milostinjar kardinal Konrad Krajewski.

„Čak ni za vrijeme boravka u Poliklinici Gemelli, papi Franji nije bila umanjena blizina prema ukrajinskom stanovništvu, posebice prema ljudima koji pate na pogođenom području nakon uništenja brane u Hersonu“, rekao je kardinal Krajewski.

Istaknuo je da je u cijelom periodu više od stotinu kamiona upućeno iz bazilike Svete Sofije u Rimu prema Ukrajini. Sljedeći tjedan će iz Napulja krenuti novi kamion pomoći, uglavnom konzervirane hrane. Rijeka dobročinstva i solidarnosti prema Ukrajini ne prestaje, iako je prošlo više od godinu dana ruske invazije na tu zemlju, prenosi Vatican News.