Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: porecka-i-pulska-biskupija

VIDEO U Svetvinčentu svečano proslavljen blagdan bl. Miroslava Bulešića

Na blagdan bl. Miroslava Bulešića, hrvatskog svećenika i mučenika, u utorak 24. kolovoza, u njegovoj rodnoj Župi bl. Miroslava Bulešića u Svetvinčentu pred brojnim hodočasnicima slavljena je svečana misa koju je predvodio riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić.

Rafael Villergas Castano proslavio mladu misu u Premanturi

Mladomisnik Porečke i Pulske biskupije Rafael Villergas Castano, proslavio je u nedjelju, 27. lipnja 2021. svoju mladu misu u Premanturi, na krajnjem jugu Pulskog dekanata, u župnoj crkvi sv. Lovre mučenika, gdje je proveo vrijeme đakonata.

Proslavljena 300. obljetnica župne crkve u Svetom Ivancu nad Rašom

Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i svetog Ivana Krstitelja, u mjestu Sveti Ivanac nad Rašom, proslavila je u subotu, 26. lipnja veliki jubilej - tri stoljeća od posvete župne crkve. Misno slavlje predvodio je dekan Vodnjanskog dekanata, vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. M. Bulešića, preč. mr. Ilija Jakovljević, uz koncelebraciju župnika domaćina vlč. dr. Bernarda Jurjevića.

Proslava blagdana sv. Antuna u župi Oprtalj

U nedjelju 13. lipnja blagdan sv. Antuna svečano je proslavljen u njemu posvećenoj crkvici u predjelu Kras Gornji. Misu je predvodio oprtaljski župnik vlč. Tonči Jukopila, a okupio se veći broj vjernika iz te i okolnih župa Bujštine.

1 2 3 4