Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: postulator-kauze-za-beatifikaciju-kardinala-stepinca-mons-juraj-batelja

Krašić: Predstavljen zbornik u čast dr. sc. Jurja Batelje

Predstavljanje zbornika radova „Tragovima sveca“ u čast mons. dr. sc. Jurja Batelje, u prigodi tridesete obljetnice njegova rada kao postulatora kauze blaženog Alojzija Stepinca, održano je u nedjelju 2. listopada u Župi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Aktualno HKR-a: Mons. Batelja o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca

Mons. Juraj Batelja osvrnuo se je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, emitiranoj u srijedu 28. rujna 2022., na proces za beatifikaciju te na novosti u procesu za kanonizaciju, povodom izlaženja zbornika „Tragovima sveca“ u čast njegovog tridesetogodišnjeg rada kao postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca i 24. obljetnice Stepinčeve beatifikacije.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

Predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“ predstavljena je u nedjelju 6. veljače u župnoj crkvi u Krašiću u sklopu devetnice za Stepinčevo.

Spomen na beatifikaciju kardinala Stepinca i 16. obljetnicu posvete kapelice u Ogulinu

Spomendan na obljetnicu beatifikacije bl. A. Stepinca tradicionalno se slavi u Ogulinu u župi Uzvišenja sv. Križa kod kapelice posvećene hrvatskom blaženiku u naselju Procama. Ove godine se obilježila 16. obljetnica posvete kapelice koju je obavio postulator kauze za beatifikaciju kardinala Stepinca mons. Juraj Batelja. Uz sudjelovanje stotinjak vjernika misu je u nedjelju 4. listopada predslavio župni vikar župe sv. Križa vlč. Bruno Lovaković dok je glazbom misu animirao župni zbor.