Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-mario-geric

Rijeka: Pučke misije za 100. obljetnicu gradskih župa

Pučke misije u Prvostolnom dekanatu u Rijeci započele su u ponedjeljak 6. ožujka misnim slavljem u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske koje je predvodio rektor bogoslovnog sjemeništa i vikar za pastoral preč. Mario Gerić, objavljeno je na mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

Rijeka: Okrugli stol o iskustvima s Europske kontinentalne sinodske skupštine

„Zajedništvo Crkve nije narušeno nego je obogaćeno različitostima“, zaključili su predstavnici Riječke nadbiskupije koji su sudjelovali na Kontinentalnom sinodalnom zasjedanju održanom u Pragu od 5. do 9. veljače. Iskustva sa susreta na kojem je sudjelovalo 590 delegata iz 39 europskih biskupskih konferencija iznijeli su 28. veljače na okruglom stolu u Nadbiskupskom domu u Rijeci.

Održan Teološko-pastoralni seminar Riječke metropolije

Sinodalnost Crkve bila je tema Teološko-pastoralnog seminara Riječke metropolije koji je održan u srijedu 28. rujna u dvorani Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci u organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta.

Posljednji dan trodnevnice uoči spomendana Gospe Ribarske u Senju

Trećega dana duhovne priprave za proslavu spomendana Gospe Karmelske, ili kako ju u Senju zovu – Gospe Ribarske, u četvrtak 15. srpnja, u senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije misu je predslavio voditelj priprave – rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci preč. Mario Gerić.

U Rijeci obilježen Tjedan molitve za duhovna zvanja

Tjedan molitve za duhovna zvanja u organizaciji Nadbiskupijskog djela za zvanja Riječke nadbiskupije obilježen je u četvrtak 22. travnja u Rijeci. Svečanu večernju misu i euharistijsko klanjanje u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u zajedništvu s voditeljem Nadbiskupijskog djela za zvanja vlč. Josipom Pendom i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ preč. Mariom Gerićem.