Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prikazanje-gospodinovo

Misa povodom Dana posvećenog života u Subotici

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas predslavio je na blagdan Prikazanja Gospodinova, kada se obilježava Dan posvećenog života, 2. veljače 2023., misu u franjevačkoj crkvi svetog Mihovila u Subotici, izvijestio je Tiskovni ured Subotičke biskupije.

Dan posvećenog života proslavljen u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače, redovnici i redovnice koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavu Dana posvećenog života.

VIDEO Predstavljena Poruka u povodu proslave Dana posvećenog života

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković predstavili su u utorak 1. veljače 2022., u sjedištu HBK u Zagrebu, Poruku u povodu Svjetskog dana posvećenog života.

Dan posvećenog života u Subotici

Blagdan Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života u Subotici, u ponedjeljak 2. veljače, proslavljen je euharistijom koju je u subotičkoj franjevačkoj crkvi sv. Mihovila predslavio subotički biskup Slavko Večerin.

Prikazanje Gospodinovo proslavljeno u Oštarijama

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno je u nedjelju 2. veljače svečano proslavljen blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnica, odnosno Prva svetica kako spomenuti blagdan zovu u tom kraju i marijanskom svetištu.

U svetištu sv. Šimuna u Zadru proslavljen blagdan Prikazanja Gospodinova

Blagdan Prikazanja Gospodinova proslavljen je u nedjelju 2. veljače svečanim misnim slavljem u svetištu sv. Šimuna u Zadru koje je u crkvi Sv. Šime s blagoslovom svijeća i ophodom oko crkve predvodio upravitelj Šimunovog svetišta i generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.