Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prof-dr-sc-jure-zecevic

Predstavnik međunarodne organizacije Open Doors boravio u Zagrebu

Uime zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, predsjednik Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog preč. dr. Marijan Franjčić i tajnik Povjerenstva o. prof. dr. Jure Zečević, OCD, primili su u četvrtak 5. svibnja u prostorijama Nadbiskupskog Duhovnog stola u Zagrebu Kurta Iglera, predstavnika međunarodne organizacije Open Doors (Otvorena vrata).

Održan Međunarodni znanstveni ekumenski simpozij „Dvadeseta obljetnica Ekumenske povelje (Charta Œcumenica) – recepcija i perspektive“

Međunarodni znanstveni ekumenski simpozij „Dvadeseta obljetnica Ekumenske povelje (Charta Œcumenica) – recepcija i perspektive“ održan je u petak 10. prosinca na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Simpoziju je sudjelovalo jedanaest predavača sa deset teoloških Fakulteta i visokoškolskih teoloških ustanova, iz pet europskih zemalja, triju kršćanskih tradicija: katoličke, protestantske (reformacijske) i pravoslavne.

Tekstovi za svjetsku Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2021. godine

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2021. godine. Tekstove je preveo i hrvatsko izdanje izdanje priručnika uredio Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog o. prof. dr. sc. Jure Zečević.

Vlč. Bernard Jurjević obranio doktorat na KBF-u u Zagrebu

Vlč. Bernard Jurjević, svećenik Porečke i Pulske biskupije, obranio je u utorak 24. studenoga na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doktorsku disertaciju „Glavne značajke ekumenizma Aleksandra Menja“, koju je izradio pod mentorskim vodstvom o. prof. dr. sc. Jure Zečevića Božića, u specijalizaciji „Ekumenska teologija i dijalog religija, svjetonazora i kultura“, stekavši time akademski stupanj doktora znanosti iz područja humanističkih znanosti, polja teologije, grane ekumenske teologije.

Jelica Marković – nova doktorica ekumenske teologije

U utorak 24. studenoga na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Jelica Marković obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Ekumenska dimenzija u djelu Josipa Turčinovića“, koju je izradila pod mentorskim vodstvom prof. dr. sc. Jure Zečevića u specijalizaciji „Ekumenska teologija i dijalog religija, svjetonazora i kultura“ te je time stekla akademski stupanj doktora znanosti iz područja humanističkih znanosti, polja teologije, grana ekumenska teologija.