Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rakovica

Župa u Rakovici proslavila svetkovinu sv. Jelene Križarice

Svetkovinu nebeske zaštitnice sv. Jelene Križarice proslavila je u utorak, 18. kolovoza župa u Rakovici. Na proslavi se okupilo više stotina župljana i hodočasnika. Misu je predvodio profesor na Teologiji u Rijeci, župnik Senja i domaći sin dr. Richard Pavlić u koncelebraciji desetorice svećenika na čelu s domaćim župnikom don Matom Kujundžićem i slunjskim dekanom mons. Milom Pecićem.

O. Kujundžić na blagdan sv. Jelene Križarice: Isus je najveći emancipator žena

U Rakovici je u nedjelju 18. kolovoza svečano proslavljena svetkovina nebeske zaštitnice župe, sv. Jelene Križarice. U prepunoj župnoj crkvi okupilo se više stotina župljana i hodočasnika, misu je slavio novi župnik Rakovice don Mate Kujundžić, a koncelebrirao župnik Plitvica Ilija Janjić. Nakon proslave Velike Gospe u Cetingradu i Zavalju, Rokove u Cvitoviću, svetkovina sv. Jelene Križarice u Rakovici je treći veliki događaj Crkve u Slunjskom dekanatu.

Posveta oltara i blagoslov krstionice u crkvi u Rakovici

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić slavio je u nedjelju 7. srpnja misu u crkvi Sv. Jelene u Rakovici tijekom koje je posvetio oltar i u njega ugradio moći bl. Alojzija Stepinca. Na početku mise blagoslovio je krstionicu.