Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ravnatelj-tiskovnog-ureda-svete-stolice

Ravnatelj Bruni o pojedinostima putovanja pape Franje u Mađarsku

Sveti otac Franjo putuje 28. travnja 2023. u Mađarsku pod geslom „Krist je naša budućnost” kako bi izrazio blizinu mađarskim vjernicima. Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni je 21. travnja objavio pojedinosti Papinog 41. apostolskog putovanja, izvještava Vatican News.

Sveta Stolica darovala relikvije Kristovog križa kralju Karlu III.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni je, odgovarajući na pitanja novinara, u četvrtak 20. travnja 2023. potvrdio da je Sveta Stolica početkom travnja „fragmente relikvije Kristovog križa darovala“ putem Apostolske nuncijature, kralju Karlu III., suverenu Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, ujedno poglavaru Engleske Crkve „kao ekumensku gestu u povodu stote obljetnice Engleske Crkve u Walesu“.

Papa Franjo: Još uvijek sam živ

Papa Franjo napustio je u subotu 1. travnja 2023. Sveučilišnu bolnicu Agostino Gemelli u Rimu u kojoj je bio zadržan četiri dana na liječenju zbog infekcije dišnog sustava, priopćio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Papa Franjo izlazi iz bolnice

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je u petak 31. ožujka navečer da će se papa Franjo u subotu ujutro vratiti u Vatikan iz Sveučilišne bolnice Agostino Gemelli u kojoj je bio na liječenju od srijede, prenosi Vatican News.

Papa bi sljedećih dana mogao biti otpušten iz bolnice

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je u četvrtak 30. ožujka u popodnevnim satima o zdravstvenom stanju pape Franje koji je od srijede na liječenju u Sveučilišnoj bolnici Agostino Gemelli u Rimu, prenosi Vatican News.

1 2