Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo izlazi iz bolnice

Rim (IKA)

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je u petak 31. ožujka navečer da će se papa Franjo u subotu ujutro vratiti u Vatikan iz Sveučilišne bolnice Agostino Gemelli u kojoj je bio na liječenju od srijede, prenosi Vatican News.

Papin liječnički tim je na temelju nalaza od petka i s obzirom na dosadašnji napredak u liječenju respiratorne infekcije odlučio da Sveti Otac može biti otpušten u subotu ujutro.

U priopćenju objavljenom u 20 sati i 20 minuta također se navodi da je Papa u petak poslijepodne primio Presveto Otajstvo, nakon što je neko vrijeme proveo moleći se u kapelici svoje sobe.

Bruni je iznio i dodatne pojedinosti o Papinom posjetu Odjelu dječje onkologije i neurokirurgije. Papa Franjo je tijekom posjeta izrazio zahvalnost za „samopožrtvovnost i duh služenja“ medicinskom osoblju i njegovateljima koji „doprinose ublažavanju tjelesnih bolesti i duševne boli onih koji su svakodnevno pozvani na svjedočenje Kristova križa“.

Osim što je krstio novorođenče Miguela Angela, Sveti Otac je blagoslovio ostale bolesnike, kao i njihove roditelje kojima je darovao krunice, čokoladna jaja i knjižice za djecu Nacque Gesù a Betlemme di Giudea… (Isus je rođen u Betlehemu u Judeji…).

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice potvrdio je i da će Sveti Otac na Cvjetnicu sudjelovati na slavlju mise na Trgu sv. Petra, prenosi isti izvor.