Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: red-propovjednika

Dominikanci se nadaju skoroj kanonizaciji bl. Augustina Kažotića

O blagdanu bl. Augustina Kažotića, u utorak 3. kolovoza, prior Samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu o. Anto Gavrić u razgovoru za Hrvatski katolički radio najavio je proslavu 700. obljetnice Kažotićeve smrti, koja će biti proslavljena 2023. godine.

Propovijed nuncija Lingue na otvorenju godine dominikanskih jubileja

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je misu na blagdan sv. Tome Akvinskoga, 28. siječnja, u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu u prigodi početka proslave jubileja 800. obljetnice rođenja za nebo utemeljitelja Reda propovjednika sv. Dominika i 800 godina od dolaska dominikanaca na hrvatske prostore.

Tematske emisije u povodu 800. obljetnice dominikanaca na hrvatskim prostorima

Prigodom proslave velikoga jubileja – 800. obljetnice dominikanaca na hrvatskim prostorima – tijekom 2021. godine Hrvatska dominikanska provincija na svojem YouTube kanalu emitirat će svakoga 15. u mjesecu tematske emisije o povijesti Reda propovjednika, značajnim dominikancima i dominikankama te o njihovom djelovanju danas.

Susret budućeg Trećeg reda sv. Dominika

U crkvi sv. Dominika i dominikanskom samostanu u Trogiru u dvorani fr. Dominika Barača, u subotu na kvatre 6. lipnja, upriličen je susret budućeg trećeg reda sv. Dominika.

Završila Opća izborna skupština Reda propovjednika

U Vijetnamu je u nedjelju 4. kolovoza završila Opća izborna skupština Reda propovjednika. Skupština je zaključena svečanim euharistijskim slavljem u dominikanskom svetištu Sv. Martina de Porresa u gradu Bien Hoa.