Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rektor

Papa imenovao Alfonsa Amarantea novim rektorom Papinskog lateranskog sveučilišta

Papa Franjo imenovao je na spomendan sv. Alfonza Marije Liguorija, u utorak 1. kolovoza 2023., redemptorista o. Alfonsa V. Amarantea, dosadašnjeg dekana Papinskog višeg instituta za moralnu teologiju ad instar Facultatis (Accademia Alfonsiana), rektorom Papinskog lateranskog sveučilišta, ujedno ga imenujući naslovnim nadbiskupom Sorresa na Sardiniji, izvještava Vatican News.

Sastanak biskupa Ćurića s rektorima bogoslovnih sjemeništa

Sastanak predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja đakovačko-osječkog pomoćnog biskupa Ivana Ćurića s rektorima bogoslovnih sjemeništa u Hrvatskoj održan je u utorak 27. lipnja 2023. u Grkokatoličkom sjemeništu na zagrebačkom Gornjem gradu.

Proslavljen sveti Josip zaštitnik Hrvatske

Sveti Josip, zaštitnik Hrvatske svečano je proslavljen u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u subotu 10. lipnja povodom 336. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske te 3. nacionalnog susreta članova Molitvenog vijenca Prečistog Srca Josipova.

Proslavljene velike obljetnice franjevačke prisutnosti u Šibeniku

Obljetnice 800 godina prisutnosti franjevačke prisutnosti u Šibeniku, 700 godina samostana unutar nekadašnjih gradskih zidina (aktualni samostan) i 600 godina posvete crkve sv. Frane, koja je od 1970. Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića, proslavljene su u ponedjeljak 29. svibnja.

Fra Ivan Marija Lotar – prvi rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga

Najmlađi rektor bazilike u Hrvatskoj, fra Ivan Marija Lotar, dao je intervju za Veritas uoči proglašenja crkve sv. Antuna manjom bazilikom, koje će biti u četvrtak 8. prosinca. S prvim rektorom bazilike sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu razgovarala je urednica Tanja Maleš.

Zadar: Održana humanitarna aukcija umjetničkih slika

Humanitarna aukcija umjetničkih slika s likovnih kolonija u sjemeništu „Zmajević“ u Zadru jedinstvena je umjetničko-duhovna inicijativa koja je prvi put uspješno održana u srijedu 16. studenoga u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru.

1 2