Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: s-veronika-mila-popic

Predstavljeni rezultati projekta „S nama nisi sam“

Projekt “S nama nisi sam – program dnevnog centra za beskućnike i osobe starije životne dobi u riziku beskućništva”, financiran sredstvima Europske unije – Europski socijalni fond, Depaul Hrvatska provodi od prosinca 2021. godine. Koncem druge projektne godine, održana je u subotu 16. prosinca u prostoru Dnevnog centra Kuća utočišta kojeg vodi Depaul Hrvatska, konferencija za medije tijekom koje je voditeljica Udruge, s. Veronika Mila Popić, predstavila njegove rezultate.

U Rijeci održana tribina „Čovjek u traganju za istinom o sebi“

U organizaciji Depaul Hrvatske, tijekom Tjedna svetog Vinka Paulskog, u Rijeci je 22. rujna 2023. održana tribina „Čovjek u traganju za istinom o sebi“, koju je predvodila voditeljica Centra za hagioterapiju u Rijeci Silva Vrdoljak, teologinja i hagioasistentica.

“Jedna noć pod zvijezdama za beskućnike”

“Jedna noć pod zvijezdama za beskućnike” naziv je inicijative Depaul Hrvatske koja je i ove godine svojim raznovrsnim programom okupila građane grada Rijeke s ciljem podizanja svijesti o problemu beskućništva u svijetu.

Odnos komunističkog režima prema sestrama milosrdnicama

Što je i kakav je bio komunistički režim, može se iščitati i na temelju povijesnih činjenica njihova odnosa prema Katoličkoj Crkvi. Na svojoj su koži to ponajbolje osjetile sestre milosrdnice od 1945. do 1952., o čemu piše s. Veronika Mila Popić.

Prvi pohod mons. Mate Uzinića "Kući utočišta"

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić posjetio je u subotu 18. prosinca "Kuću utočišta", dnevni centar za beskućnike, čiji program provodi Depaul Hrvatska u partnerstvu sa sestrama milosrdnicama.