Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi pohod mons. Mate Uzinića "Kući utočišta"

RIjeka (IKA)

Riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić posjetio je u subotu 18. prosinca "Kuću utočišta", dnevni centar za beskućnike, čiji program provodi Depaul Hrvatska u partnerstvu sa sestrama milosrdnicama.

Bio je ovo prvi pohod riječkog nadbiskupa koadjutora toj karitativnoj ustanovi i posjet su obilježili ponajprije susreti i razgovori s korisnicima, volonterima i djelatnicima Depaul Hrvatske, s osobitim naglaskom na podijeljena svjedočanstva – životne priče beskućnika, kao i onih koji s beskućnicima izravno djeluju na različitim područjima kao što su zdravstvena skrb, hagioterapija i kateheza.

Nakon obilaska dnevnog centra, tijekom kojeg je voditeljica s. Veronika Mila Popić opisala djelovanje Depaul Hrvatske, ciljeve i daljnje planove, nadbiskup Uzinić uputio je nazočnima svoju pastirsku riječ podrške. Potaknuo je na jačanje nade, na suradnju s djelatnicima i volonterima u procesu izlaska iz problema, a osobito na prepoznavanje živoga Boga u čovjeku.

Slijedio je objed u blagovaonici i mons. Uzinić pridružio se za stolom korisnicima “Kuće utočišta”. Time je još jednom posvjedočeno zajedništvo i blizina svima onima kojima je jedini dom – “Kuća utočišta”.