Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kuca-utocista

"Kruh sv. Vinka”

“Kruh sv. Vinka” naziv je novog projekta Kuće utočišta u Rijeci, odnosno prehrambenog proizvoda nastalog u projektu društvenog poduzetništa.

Kuća utočišta i dalje pomaže potrebitima

Unatoč izvanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, Kuća utočišta u Rijeci i u ovim teškim vremenima uspijeva potrebitima osigurati sedamdesetak toplih obroka dnevno te još dva dodatna – za svakog korisnika u paketu hrane.

Beskućništvo je realnost koja izmiče široj javnosti

"Milosrdna ljubav na djelu – konkretizacija karizme sv. Vinka Paulskog u pomoći beskućnicima, kao i marginaliziranim i društveno isključenim osobama" – bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 7. listopada sudjelovali: voditeljica Kuće utočišta u Rijeci i direktorica Depaul Hrvatska dr. sc. s. Veronika Mila Popić, stručna suradnica Kuće utočišta Jelena Beno te djelatnik Depaul Hrvatska i bivši korisnik Kuće utočišta Marko Višić. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

„Kuća utočišta” u Rijeci ovog petka poziva na sudjelovanje u njezinim dnevnim aktivnostima

Uoči proslave blagdana sv. Vinka Paulskog, sestre milosrdnice i Depaul Hrvatska u Rijeci od 21. do 27. rujna organiziraju Tjedan svetog Vinka Paulskog. Poseban program bit će održan u petak kada će Riječanima i budućim volonterima otvoriti vrata Kuće utočišta. Tamo će se posjetitelji moći upoznati s radom ove riječke karitativne ustanove koja dnevno podijeli oko 110 obroka potrebitima grada na Rječini, ali im pruži i ljubav, toplu riječ pa i besplatnu medicinsku pomoć i pravni savjet.