Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: samostan-o-ante-antica

Preminuo fra Mario Jurišić

O. Mario Jurišić, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, preminuo je u subotu 7. listopada 2023. u Samostanu Oca Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 87. godini života, 69. redovništva i 60. svećeništva.

Preminuo fra Božo Duvnjak

Fra Božo Duvnjak, svećenik Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, preminuo je u subotu 29. travnja 2023. u Samostanu oca Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 67. godini života, 47. godini redovništva i 40. godini svećeništva.

Proslava Antićeva na Trsteniku u Splitu

U Samostanu o. Ante Antića u Splitu u subotu, 4. ožujka, svečano je obilježena 58. obljetnica smrti časnoga sluge Božjega oca fra Ante Antića, a euharistijsko slavlje u franjevačkoj samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja predvodio je dubrovački biskup Roko Glasnović.

Predavanja prvog dana Redovničkih dana u Splitu

Trideset i osmi Redovnički dani o temi „Posvećeni život u sinodalnoj Crkvi: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“ održavaju se u Splitu 16. i 17. rujna u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku u Splitu.

U Splitu počeli 38. Redovnički dani

Trideset i osmi Redovnički dani o temi „Posvećeni život u sinodalnoj Crkvi: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje“ počeli su u petak 16. rujna u franjevačkom samostanu o. Ante Antića na Trsteniku u Splitu.

Proslava Antićeva na splitskom Trsteniku

Nakon trodnevne priprave, u franjevačkom samostanu na splitskom Trsteniku, u petak 4. ožujka, proslavljena je obljetnica preminuća časnog sluge Božjega o. fra Ante Antića, naslovnika samostana.