Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: samostanska-crkva-bezgresnog-zaceca-bdm

Humanitarni sajam „Uskrs u Dubravi“

Uskrsni humanitarni sajam „Uskrs u Dubravi“ u organizaciji Vijeća Gradska četvrt Gornja Dubrava održava se u nedjelju 10. travnja od 9 do 13 sati u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, Av. Gojka Šuška 2 u Zagrebu.

Misa za Domovinu na 29. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana u Karinu

Na 29. obljetnicu Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana i samostanske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Donjem Karinu, misu za Domovinu i hrvatske branitelje u nedjelju 13. veljače u župnoj crkvi Sv. Male Terezije u Gornjem Karinu predvodio je fra Ilija Mikulić, vojni kapelan Bojne "Pauci" iz Knina i Inženjerijske bojne u Sinju. 

U Japanu slavljena misa zadušnica za žrtve Vukovara

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Japanu i Društva japansko-hrvatskog prijateljstva u Nagasakiju je u četvrtak 18. studenog 2021., u katedralnoj crkvi Bezgrešnog začeća u Urakamiju, slavljena misa zadušnica za žrtve Vukovara, prenio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Obilježena 28. godišnjica razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu

Dan sjećanja na 28. godišnjicu razaranja franjevačkog samostana i crkve Bezgrešnog začeća BDM u Karinu (13. veljače 1993. – 13. veljače 2021.) obilježen je u subotu 13. veljače misnim slavljem za domovinu koje je u karinskoj župnoj crkvi sv. Male Terezije predvodio mr. fra Žarko Maretić, župnik Dubrave i bivši provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja sa sjedištem u Splitu.