Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: secam

Zajednička poruka predstavnika europskih i afričkih biskupskih konferencija

Na kraju zajedničkog online seminara Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) održanom 1. i 2. lipnja na temu „Solidarnost u promicanju ljudskog dostojanstva u svjetlu enciklike Fratelli tutti“, dvadeset predstavnika kontinentalnih biskupskih konferencija Afrike i Europe odobrilo je završnu Poruku upućenu „svoj našoj braći biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i vjernicima laicima Crkve Božje diljem Afrike i Europe“.

Proslava Dana Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara

Dan Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) slavit će se 2. kolovoza, kako bi afrički katolici upoznali povijest, organizaciju i poslanje toga vijeća, te da bi molili za univerzalnu Crkvu i osobito za Crkvu u Africi, objavio je Vatican News.

Biskupi pozivaju na suradnju Afrike i Europe

Vijeće biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) i Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) 10. lipnja objavila su zajedničko priopćenje s predloženim načelima za bolju međukontinentalnu suradnju, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Ouedraogo novi predsjednik afričkih biskupa

Kardinal Philippe Ouedraogo (74), nadbiskup glavnoga grada Burkine Faso Ouagadougoua, izabran je 27. srpnja na jubilarnom zasjedanju u ugandskoj Kampali za novoga predsjednika Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM).

U Ugandi započela proslava zlatnog jubileja SECAM-a

Euharistijskim slavljem u katedrali Lubaga u Kampali, glavnom gradu Ugande, 21. srpnja započeo je zlatni jubilej Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM), izvijestio je Vatican News.