Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slatina

Na Cecilijanskoj večeri predstavilo se sedam župnih zborova

U župnoj crkvi Sv. Josipa u Slatini u nedjelju 20. studenoga, u prigodi spomendana katoličke svetice i mučenice sv. Cecilije, zaštitnice liturgijske glazbe, glazbenika, pjevača, pjesnika i slijepih, održana je tradicionalna Cecilijanska večer.

Biskup Škvorčević krstio djecu višečlanih obitelji u Slatini

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja Župu bl. Ivana Merza u Slatini te u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio djevojčicu Mariju, šesto dijete roditelja Darija i Biljane Vašiček i dječaka Nou, četvrto dijete roditelja Ive i Martine Grgić.

Mlada misa vlč. Viktora Jakovića u Župi bl. Ivana Merza u Slatini

Uz geslo 'Od sad se nećeš više zvati Jakov, nego Izrael, što znači jak s Bogom' (Post 35, 10) vlč. Viktor Jaković - mladomisnik Neokatekumenskog puta, na službi u Češkoj - proslavio je svoju mladu misu u nedjelju 25. srpnja u rodnoj župi bl. Ivana Merza u Slatini.

Znanstveni skup o župi sv. Josipa u Slatini

Prigodom stogodišnjice slatinske župe sv. Josipa u Hrvatskom domu u Slatini je 5. listopada održan znanstveni skup pod nazivom „Župa sv. Josipa u Slatini 1919. – 2019.“,  u organizaciji te župe, ogranka Matice hrvatske u Slatini, Zavičajnog muzeja Slatina i Grada Slatine.