Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stari-grad

Koncert o 800. obljetnici osnutka Požeškoga zbornog kaptola sv. Petra

U predvečerje svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u crkvi sv. Jurja u Starom Gradu u Kaptolu, u ponedjeljak 28. lipnja održan je tradicionalni Petrovski koncert „Tu es Petrus“, o 800. obljetnici ustanovljenja Požeškoga zbornog kaptola sv. Petra, koji je u Starom Gradu imao sjedište.

Petrovski koncert u Starom gradu u Kaptolu

U organizaciji Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi i Općine Kaptol u predvečerje svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 28. lipnja u crkvi Sv. Jurja koja se nalazi u sklopu srednjovjekovnoga Staroga grada u Kaptolu održan je koncert klasične glazbe pod nazivom «Tu es Petrus».

Stari Grad: Obnovljena Bratovština sv. Roka

U župi Stari Grad na otoku Hvaru, na inicijativu župnika don Marka Plančića, u petak 21. lipnja nanovo je ustanovljena Bratovština sv. Roka, zaštitnika našega najstarijega grada. Obnovljena bratovština ima šesnaest, većinom mladih članova, čiji je predsjednik Neno Šoljan.

Korizmena duhovna obnova Hvarskog dekanata

Korizmenu duhovnu obnovu Hvarskoga dekanata u Starom Gradu na otoku Hvaru u četvrtak 14. ožujka 2019. u dominikanskoj crkvi sv. Petra Mučenika predvodio je studentski kapelan Grada Zagreba salezijanac don Damir Stojić s bendom „Božja pobjeda“. To je naziv i njegove dvanaestgodišnje karizmatske molitvene zajednice u Zagrebu, čija je posebna karizma ponajprije rad s mladima.

Božićni koncert u Starome Gradu

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana u župi Sv. Stjepana I. u Starome Gradu na otoku Hvaru održan je u subotu 29. prosinca božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Stjepana I. Na koncertu su nastupili tamošnja Gradska glazba, župni zbor Sv. Reparate, Dječji zbor i Faroski kantaduri.