Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ignacije-loyolski

Magis Europe 2022. održat će se krajem srpnja u Hrvatskoj

Hrvatska će od 24. do 31. srpnja biti domaćin međunarodnog isusovačkog programa za mlade Magis Europe 2022. koji je najavljen na konferenciji za medije u četvrtak 14. srpnja u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Održano natjecanje iz Vjeronauka u Riječkoj nadbiskupiji

Učenici OŠ „Fran Franković“ i Prve sušačke hrvatske gimnazije pobijedili su na županijskom – nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka, održanom u utorak 15. ožujka u OŠ Srdoči s temom „Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova“, izvijestio je nadbiskupijski Ured za medije.

Središnje misno slavlje jubilarne Ignacijeve godine u Osijeku

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio je u osječkom Svetištu Presvetog Srca Isusova u Rezidenciji Družbe Isusove, u nedjelju, 13. ožujka 2022. središnje nadbiskupijsko misno slavlje jubilarne Ignacijeve godine, tijekom koje se obilježava 500. obljetnica njegovoga obraćenja i 400. obljetnica kanonizacije.

Tiskani materijali za Vjeronaučnu olimpijadu o sv. Ignaciju i Družbi Isusovoj

Nacionalni katehetski ured Hrvatske biskupske konferencije i Državno povjerenstvo za natjecanje iz vjeronauka prihvatili su da tema Natjecanja iz katoličkog vjeronauka, tzv. „Vjeronaučne olimpijade“ u školskoj godini 2021.-2022. bude „Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova“, a Hrvatska pokrajina Družbe Isusove pripravila je i dala tiskati građu za natjecanje u obliku knjige pod istim nazivom.

Borba u molitvi

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 12. svibnja 2021.