Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecana-akademija

Upriličena svečana akademija u čast biskupa Komarice

Svečana akademija u čast dosadašnjeg banjolučkog biskupa Franje Komarice upriličena je u petak 1. ožujka 2024. u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci nakon zahvalnog euharistijskog slavlja, izvijestila je Katolička tiskovna agencija (KTA).

Obilježena trideseta obljetnica osnutka Hrvatskoga Caritasa

Svečana akademija povodom tridesete obljetnice osnutka Hrvatskoga Caritasa je u srijedu 15. studenoga u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu okupila Caritasove djelatnike, suradnike, volontere, podupiratelje, stipendiste te predstavnike crkvenih i državnih vlasti.

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa proslavljena u riječkoj katedrali

Riječki nadbiskup Mate Uzinić je na svetkovinu Uzvišenja Svetoga Križa, u četvrtak 14. rujna, u katedrali sv. Vida, u kojoj se štuje Čudotvorno raspelo, predvodio svečano liturgijsko slavlje koje je ujedno bilo uvod u program povodom primanja palija riječkog nadbiskupa i metropolita, a kojega će od apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue, primiti na misi 15. rujna u riječkoj prvostolnici.

300 godina župne crkve u Baški

Župna crkva Svete Trojice u Baški tijekom 2023. godine slavi jubilej 300 godina od izgradnje. Središnje slavlje upriličeno je o svetkovini Presvetog Trojstva kada se upriličeni svečana akademija i misno slavlje.

1 2