Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: teologija-tijela

Završen ciklus o teologiji tijela u Obiteljskom savjetovalištu u Splitu

Prva generacija polaznika ciklusa predavanja i radionica o teologiji tijela po katehezama Ivana Pavla II. „Pozvani na ljubav“ završila je edukaciju koja se održavala od 10. siječnja do 24. travnja u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije, izvijestio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije. 

Održan seminar o temi „Teologija tijela” u Zadru

Salezijanci don Damir Stojić i don David Leskovar održali su u petak 19. i subotu 20. travnja u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević” u Zadru seminar o temi „Teologija tijela”, izvijestila je Zadarska nadbiskupija.

Don Damir Stojić održao tribinu „Teologija tijela“ u Slavonskom Brodu

U sklopu projekta „Tri u jedan – Bog, ti i ja“, koji organizira Studentski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod, tribinu pod nazivom „Teologija tijela“ održao je u četvrtak, 23. studenoga u dvorani Katehetskog centra Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu don Damir Stojić, SDB.

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. svibnja u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

ARGUMENTI Teologija tijela kao pomoć u bračnom životu

Postoji li prva pomoć za brak prije razvoda? Koliko u čuvanju čistoće braka i sakramentalnosti ženidbe može pomoći teologija tijela sv. Ivana Pavla II.? To su neka od tema o kojima su u Argumentima HKR-a 21. veljače govorili promotor teologije tijela Ivana Pavla II. don Damir Stojić, psihologinja i realitetna psihoterapeutkinja Nikolina Essert te logoterapeut i župnik župe sv. Nikole Tavelića u Rijeci fra Tomislav Šanko.

Šesta tribina u Vikarijatu Osijek

U pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek 17. travnja održana je posljednja, šesta korizmena tribina ciklusa „Teologija tijela“ na temu „Suvremeni grijesi kulta tjelesnosti“, o čemu je govorila prof. dr. Suzana Vuletić, prodekanica za znanost i studente KBF-a u Đakovu.

Peta korizmena tribina u Vikarijatu Osijek

„Teologija tijela sv. Ivana Pavla II. i bračno darivanje“ bila je tema pete korizmene tribine iz ciklusa „Teologija tijela“ koja se 10. travnja održala u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Tribinu je organizirao Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“, a o temi je govorio predstojnik Instituta i dekan KBF-a u Đakovu izv. prof. dr. Vladimir Dugalić.

Treća korizmena tribina iz ciklusa “Teologija tijela” u Vikarijatu Osijek

“Kako zrelo živjeti svoju spolnost?” bila je tema treće korizmene tribine iz ciklusa “Teologija tijela” koja je održana 27. ožujka u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek. Tribinu je organizirao Institut za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” te je nazočne pozdravio predstojnik mons. dr. Vladimir Dugalić. O temi je govorio vlč. Đuliano Trdić, dr. med. mr. psych., a sudjelovali su i članovi Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva - podružnica Osijek.