Budi dio naše mreže
Izbornik

Don Damir Stojić održao tribinu „Teologija tijela“ u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U sklopu projekta „Tri u jedan – Bog, ti i ja“, koji organizira Studentski katolički centar (SKAC) Slavonski Brod, tribinu pod nazivom „Teologija tijela“ održao je u četvrtak, 23. studenoga u dvorani Katehetskog centra Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu vojni kapelan na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu don Damir Stojić, SDB.

Don Damir je mladima približio promišljanja svetog pape Ivana Pavla II. iz 129 kateheza sabranih u njegovoj knjizi „Teologija tijela“. Iznio je pritom i neka svjedočanstva iz osobnog života i života drugih.

„Tijelo je jedna teologija, a teologija znači nauk o Bogu. To znači da se u našoj tjelesnosti očituje nešto o Božjoj slavi. To je jako važna poruka u današnje vrijeme kad se osjeća velika degradacija ljudskoga tijela. Mi vjerujemo da je vrhunac Božjeg stvaranja to što je Bog stvorio muško i žensko. To je očitovanje trojstvene Božje ljubavi, što znači da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Stoga što god činimo svojim tijelom približavamo se Bogu. Tijelo je stožer našega spasenja. To što je Bog uzeo ljudsko tijelo ogromna je afirmacija ljudskog tijela. Kad znaš tko si u Božjim očima tebi je jasno kako trebaš živjeti. Bog je tebe htio tu si jer te on voli. Tvoj identitet oblikovan je onim što ćeš postati (…)“, kazao je, između ostalog, don Damir. Istaknuo je mladima da je sv. Ivan Pavao II. napisao “Teologiju tijela” iz ljubavi prema čovjeku i želje da se čovjek spasi. Mladi su postavljanjem pitanja pokazali zanimanje za temu tribine.