Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-beogradski-nadbiskup

Nadbiskup Hočevar proslavio zlatnu misu u Škocjanu

Umirovljeni beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar proslavio je u nedjelju 9. srpnja u rodnoj Župi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile u Škocjanu u Sloveniji 50 godina svećeništva i 60 godina redovništva pod geslom „Velik je Gospodin i hvale vrijedan“, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije. 

Mons. Ladislav Német preuzeo službu beogradskog nadbiskupa i metropolita

Primajući pastirski štap iz ruku umirovljenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, novi nadbiskup i metropolit Ladislav Nemet je u subotu 10. prosinca u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, u svečanom liturgijskom činu preuzeo upravljanje Beogradskom nadbiskupijom.

Nadbiskupi Hočevar i Nemet potpisali Zapisnik o primopredaji

U prostorijama Ordinarijata Beogradske nadbiskupije u ponedjeljak, 5. prosinca izvršena je primopredaja i potpisan Zapisnik primopredaje između umirovljenog beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i imenovanog beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta, izvijestila je na službenim stranicama Beogradska nadbiskupija.

Biskupi dočekali novog nuncija u Srbiji

Novi apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi stigao je u četvrtak 24. studenoga 2022. na svoju novu službu u Beograd gdje su ga dočekala četvorica biskupa.

Sprovod mons. Marka Čolića u Pećniku kraj Modriče

Tijelo svećenika Beogradske nadbiskupije mons. dr. sc. Marka Čolića, koji je u 82. godini života preminuo u četvrtak 10. studenoga 2022. u Domu za svećenike u Đakovu, pokopano je u ponedjeljak 14. studenoga u njegovoj rodnoj župi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku pokraj Modriče, izvijestila je Beogradska nadbiskupija, prenosi KTA.

1 2