Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-kotorski-biskup-ilija-janjic

Oproštajna misa zahvalnica mons. Ivana Štironje

Mons. Ivan Štironja, imenovani biskup Porečke i Pulske biskupije, slavio je u subotu, 4. ožujka u kotorskoj katedrali Sv. Tripuna oproštajnu misu zahvalnicu za dvogodišnju biskupsku službu u Kotorskoj biskupiji, objavljeno je na stranici Kotorske biskupije.

Euharistijsko slavlje svetkovine sv. Vlaha u Dubrovniku

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit Tomo Vukšić predvodio je središnje pontifikalno euharistijsko slavlje na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha u petak 3. veljače ispred dubrovačke katedrale u suslavlju brojnih biskupa i svećenika i sudjelovanju mnoštva vjernika.

Proslavljena svetkovina sv. Franje u Metkoviću

Umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić predvodio je misno slavlje na župnu svetkovinu sv. Franje u utorak 4. listopada u crkvi posvećenoj prije 40 godina utemeljitelju franjevačkog reda sv. Franji na Kladi u Metkoviću.

Biskup Janjić predvodio misu o svetkovini sv. Leopolda u Osijeku

U Svetištu i Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Livani, svečano misno slavlje o svetkovini župnog zaštitnika, u četvrtak 12. svibnja 2022. predvodio je umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić, a propovijedao je mladomisnik – vikar Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku vlč. Krešimir Iljazović.

Zlatna misa preč. Josipa Leista na Paliću

U župnoj crkvi Marije Kraljice svijeta, u župi Palić pokraj Subotice svečanim euharistijskim slavljem u nedjelju 1. svibnja domaći župnik preč. Josip Leist proslavio je zlatnu misu - 50 godina svećeništva.

Proslava sv. Vincence u Blatu na Korčuli

Na Plokati ispred velih vrata župne crkve Svih svetih u Blatu na otoku Korčuli na blagdan sv. Vincence, nebeske zaštitnice Blata, 28. travnja, svečanu koncelebriranu misu predvodio je umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić.

1 2