Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ursulinke

Spomen sv. Anđele Merici u Slavonskom Brodu

Spomen sv. Anđele Merici svečano je proslavljen u petak 27. siječnja u Župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u kojoj 66 godina djeluju uršulinke, čiju je Družbu osnovala upravo sv. Anđela 1535. godine.

Drugi dan trodnevnice u Župi Gospe Brze Pomoći

Večernje misno slavlje u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u utorak, 6. rujna, na drugi dan trodnevne duhovne priprave za proslavu Male Gospe i jubilarne 65. obljetnice čašćenja Gospe Brze Pomoći u tom gradu, predvodio je isusovac o. Božidar Nagy.

Uršulinke u Slavonskom Brodu proslavile svetkovinu sv. Anđele Merici

Svetkovina sv. Anđele Merici, koja je 1535. godina osnovala Družbu svete Uršule, kojoj pripadaju i uršulinke koje djeluju u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljena je u četvrtak 27. siječnja večernjim misnim slavljem koje je u pastoralnom centru župe predvodio župnik Anđelko Cindori.

Nova uhićenja crkvenih djelatnika u Etiopiji

U sukobu oko pokrajine Tigre u Etiopiji u središtu pozornosti vlasti ponovno su crkveni djelatnici pa je u raciji u Addis Abebi protekloga utorka uhićeno šest redovnica i više đakona, prenosi Vatican News.

Uršulinke u Slavonskom Brodu proslavile blagdan sv. Anđele Merici

Blagdan sv. Anđele Merici, koja je 1535. godina osnovala Družbu svete Uršule, kojoj pripadaju i uršulinke koje djeluju u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljen je u srijedu 27. siječnja večernjim misnim slavljem koje je u pastoralnom centru župe predvodio župnik Ivan Lenić.

Šest desetljeća sestara uršulinki u Rovinju

Šezdeset godina djelovanja sestara uršulinki u Rovinju proslavljeno je u nedjelju 9. prosinca u rovinjskoj župnoj crkvi Sv. Eufemije svečanim misnim slavljem koje je predvodio umirovljeni biskup Ivan Milovan.