Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: veliki-kaptol

Blagoslovljen kip bl. Stepinca

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je nedjelju, 8. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 124. obljetnici njegova rođenja, kip bl. Alojzija Stepinca.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

U Velikom Kaptolu otvorena izložba dječjih radova „Bl. Alojzije Stepinac“

Nakon što je prethodne dvije godine izložba likovnih i literarnih radova koju organizira Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa bila postavljena u Župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu, ove je godine, u srijedu 9. veljače, postavljena u sjedištu Sisačke biskupije u Velikom Kaptolu.

Blagoslovljen kip sv. Marka Križevčanina u sisačkom Velikom kaptolu

Spomendan sv. Marka Križevčanina proslavljen je u utorak 7. rujna u Sisku blagoslovom novopostavljenoga svečeva kipa u atriju Velikog Kaptola te misom u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Biskup Košić predvodio misu u Velikom Kaptolu na svetkovinu Svete Marije Bogorodice

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice, Novu godinu, u petak 1. siječnja, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu. U koncelebraciji bio je biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak, a služio je đakon Damir Kunić. Ovo slavlje moglo se uživo pratiti na mrežnim i facebook stranicama Sisačke biskupije.

1 2