Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: veliki-kaptol

Tribina povodom 75 godina života i 50 godina stvaranja Đure Vidmarovića

Tribina „Književna djela Đure Vidmarovića“ održana je u četvrtak 13. listopada u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu, povodom 75 godina života i 50 godina stvaranja tog hrvatskog književnika, književnog kritičara, pjesnika, prevoditelja, povjesničara i diplomata.

U Sisku predstavljena knjiga „Nikola Tesla ispod paučine“

Predstavljanje knjige Marija Filipija „Nikola Tesla ispod paučine“ održano je u četvrtak 22. rujna u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu su predstavili akademik Josip Pečarić i autor, a predstavljanju je nazočio i sisački biskup Vlado Košić.

Blagoslovljen kip bl. Stepinca

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je nedjelju, 8. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku, o 124. obljetnici njegova rođenja, kip bl. Alojzija Stepinca.

U Sisku predstavljena knjiga „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti“

Knjiga postulatora kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. sc. Jurja Batelje „Svjedok Stepinčeva glasa svetosti. Prinosi za životopis biskupa Dragutina Nežića uz 75. obljetnicu njegova služenja Crkvi u Istri“, predstavljena je u četvrtak, 24. veljače u Velikom Kaptolu u Sisku.

U Velikom Kaptolu otvorena izložba dječjih radova „Bl. Alojzije Stepinac“

Nakon što je prethodne dvije godine izložba likovnih i literarnih radova koju organizira Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa bila postavljena u Župi bl. Alojzija Stepinca u Budaševu, ove je godine, u srijedu 9. veljače, postavljena u sjedištu Sisačke biskupije u Velikom Kaptolu.

Blagoslovljen kip sv. Marka Križevčanina u sisačkom Velikom kaptolu

Spomendan sv. Marka Križevčanina proslavljen je u utorak 7. rujna u Sisku blagoslovom novopostavljenoga svečeva kipa u atriju Velikog Kaptola te misom u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2