Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjerske-slobode

Sve više kršćana u Iranu osuđeno na zatvorsku kaznu

Iranski sud osudio je armenskog duhovnika Josepha Shahbaziana na deset godina zatvora, a osuđene su i dvije žene, obraćenice s islama, na šest godina zatvora zbog svoje uloge u kućnim crkvama, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

U cijelome svijetu pogoršano stanje vjerskih sloboda

Povjerenik njemačke savezne Vlade za vjerske slobode Markus Grübel upozorio je da se u posljednjih deset godina izrazito pogoršalo stanje vjerskih sloboda u cijelome svijetu, prenosi u petak 20. kolovoza Vatican News.

Zajednička poruka predstavnika europskih i afričkih biskupskih konferencija

Na kraju zajedničkog online seminara Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) održanom 1. i 2. lipnja na temu „Solidarnost u promicanju ljudskog dostojanstva u svjetlu enciklike Fratelli tutti“, dvadeset predstavnika kontinentalnih biskupskih konferencija Afrike i Europe odobrilo je završnu Poruku upućenu „svoj našoj braći biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i vjernicima laicima Crkve Božje diljem Afrike i Europe“.

Argumenti o poštivanju vjerskih prava u Hrvatskoj i svijetu

"Poštuju li se vjerske slobode u Hrvatskoj i svijetu?" bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 7. veljače sudjelovali profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu dr. Stjepan Baloban, predsjednik Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj mr. Željko Mraz i kolumnist Mate Mijić. Emisiju je uredio i vodio Ivan Tašev.