Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjerske-slobode

Sve veći broj država ograničava vjerske slobode

Ograničenja vjerskih sloboda, koja nameću državne institucije, u 2021. u svijetu su dosegnula vrhunac, objavio je američki Pew Research Center, prenijela je u srijedu 6. ožujka 2024. KNA.

Reakcija Crkve u Sloveniji: Zakon o medijima gazi temelje demokracije, ograničava vjerske slobode

Koordinacija katoličkih medija pri Slovenskoj biskupskoj konferenciji smatra da je prijedlog Zakona o medijima, koji je u javnoj raspravi u Sloveniji bio do srijede 31. siječnja, protivan Ustavu i međunarodnim ugovorima jer ograničava zajamčene slobode – Vlada time ograničava uređivačku autonomiju, gospodarsku inicijativu i vjerske slobode, ocijenili su na konferenciji za novinare održanoj iz Koordinacije katoličkih medija u ponedjeljak 29. siječnja u Ljubljani.

Marijana Petir i fra Tomislav Glavnik održali sastanak u Hrvatskom saboru

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael, Marijana Petir, primila je u četvrtak 3. studenog u Hrvatskom saboru ravnatelja Hrvatskog Caritasa fra Tomislava Glavnika, izvijestila je Stručna služba Odbora.

Sve više kršćana u Iranu osuđeno na zatvorsku kaznu

Iranski sud osudio je armenskog duhovnika Josepha Shahbaziana na deset godina zatvora, a osuđene su i dvije žene, obraćenice s islama, na šest godina zatvora zbog svoje uloge u kućnim crkvama, prenosi portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

U cijelome svijetu pogoršano stanje vjerskih sloboda

Povjerenik njemačke savezne Vlade za vjerske slobode Markus Grübel upozorio je da se u posljednjih deset godina izrazito pogoršalo stanje vjerskih sloboda u cijelome svijetu, prenosi u petak 20. kolovoza Vatican News.

Zajednička poruka predstavnika europskih i afričkih biskupskih konferencija

Na kraju zajedničkog online seminara Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) održanom 1. i 2. lipnja na temu „Solidarnost u promicanju ljudskog dostojanstva u svjetlu enciklike Fratelli tutti“, dvadeset predstavnika kontinentalnih biskupskih konferencija Afrike i Europe odobrilo je završnu Poruku upućenu „svoj našoj braći biskupima, svećenicima, đakonima, redovnicima i vjernicima laicima Crkve Božje diljem Afrike i Europe“.

1 2