Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-mario-tomljanovic

Zlatna misa mons. Nikole Uravića

Zlatomisnik Riječke nadbiskupije mons. Nikola Uravić 50. obljetnicu svećeničkog ređenja proslavio je 15. listopada u katedrali sv. Vida.

Izvezeni križni put Gabrijela Depikolozvanea predstavljen u riječkoj katedrali

Uoči Vazmenog trodnevlja, u srijedu 5. travnja, nekoliko dana nakon Dana svjesnosti o autizmu koji je obilježen 2. travnja, u riječkoj katedrali sv. Vida izložen je križni put koji je izvezao Gabrijel Depikolozvane, učenik 3. razreda Centra za odgoj i obrazovanja, zanimanja pomoćni krojač, pod mentorstvom profesora Ante Vranjića.

Predavanje „Kršćanska duhovnost – pomoć obiteljima u krizi“

U sklopu Tjedna za obitelj u organizaciji Ureda za obitelji Riječke nadbiskupije održano je 8. veljače predavanje generalnoga vikara Riječke nadbiskupije vlč. Marija Tomljanovića „Kršćanska duhovnost – pomoć obiteljima u krizi“ te predstavljanje 20-godišnjeg rada Ureda.

Blagdan sv. Stjepana u riječkoj katedrali

Blagdan sv. Stjepana prvomučenika proslavljen je 26. prosinca u katedrali sv. Vida u Rijeci. Misu je predvodio rektor riječke prvostolnice i generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović.

Predbožićno čestitanje riječkom nadbiskupu Mati Uziniću

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u ponedjeljak 19. prosinca održan je predbožićni prijem svećenika, voditelja nadbiskupijskih ustanova, predstavnika redovničkih zajednica i družbi apostolskog života, djelatnika Ordinarijata, članova povjerenstava i vijeća, te predstavnika vjernika laika s riječkim nadbiskupom Matom Uzinićem.

Preuzimanje službe riječkoga nadbiskupa i metropolita

Primajući nadbiskupski štap riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić u svečanom je liturgijskom činu 4. studenoga u katedrali Sv. Vida i simbolično preuzeo upravljanje Riječkom nadbiskupijom. Simbol pastirske službe primio je iz ruku umirovljenoga nadbiskupa Ivana Devčića koji je tom primopredajom ukazao na kontinuitet mjesne Crkve i biskupa koji su joj na čelu.

1 2