Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalni preduskrsni doručak riječkog nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup Mate Uzinić sa suradnicima, generalnim vikarom Mariom Tomljanovićem, sudskim vikarom Emilom Svažićem i svećenikom Miroslavom Perglom, ugostio je predsjednicu Gradskog vijeća Anu Trošelj i zamjenika gradonačelnika Rijeke Gorana Palčevskog na tradicionalnom preduskrsnom doručku na Veliku subotu, 30. ožujka, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Zahvalivši na dolasku i čestitajući Uskrs svim stanovnicima grada Rijeke, riječki nadbiskup izrazio je nadu da će činjenica Uskrsa, koji je unio novo svjetlo u svijet i ondje gdje nije bilo nade, donio nadu, u ovo naše vrijeme i naša traženja također unijeti svjetlo i nadu te „da ćemo svi mi, po onome što činimo, postati oni koji svijetle i bude nadu u ovom našem gradu i društvu“.

Čestitkama je uzvratio zamjenik gradonačelnika Rijeke podsjetivši da je to tradicija duža od dvadeset godina koju su započeli prethodnici riječkog nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke. Ona je primjer i izraz zajedništva i suradnje te međusobnog uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti i poticaj na zajednički angažman za boljitak grada Rijeke i njegovih građana. Naša osnovna zadaća je da ne živimo jedni uz druge, nego jedni s drugima, poručio je Palčevski.

Preduskrsni susret, osim blagdanskog karaktera, mjesto je za razmatranje o proteklim i budućim zajedničkim projektima Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke.