Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-emil-svazic

Tradicionalni preduskrsni doručak riječkog nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke

Riječki nadbiskup Mate Uzinić sa suradnicima, generalnim vikarom Mariom Tomljanovićem, sudskim vikarom Emilom Svažićem i svećenikom Miroslavom Perglom, ugostio je predsjednicu Gradskog vijeća Anu Trošelj i zamjenika gradonačelnika Rijeke Gorana Palčevskog na tradicionalnom preduskrsnom doručku na Veliku subotu, 30. ožujka, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Blagdan sv. Jurja proslavljen na Trsatu

Župa sv. Jurja mč. na riječkom Trsatu proslavila je u subotu 23. travnja blagdan svog nebeskog zaštitnika. Svečano liturgijsko slavlje predvodio je sudski vikar Riječke nadbiskupije mons. Emil Svažić, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

Tradicionalni uskrsni doručak riječkih nadbiskupa i gradonačelnika Rijeke

Gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, predsjednicu Gradskog vijeća Anu Trošelj te zamjenike gradonačelnika Sandru Krpan i Gorana Palčevskog primili su na Veliku subotu, 16. travnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci riječki nadbiskup Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Devčić primio nagradu za životno djelo Grada Rijeke

Riječki nadbiskup Ivan Devčić primio je nagradu za životno djelo Grada Rijeke. Javna priznanja dodijeljena su na svečanoj akademiji u povodu proslave svetkovine sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke, u ponedjeljak 14. lipnja, objavljeno je na službenim stranicama Grada.