Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-robert-jugovic

Šesti dan devetnice bl. Mariji Propetoga Petković

Šestoga dana devetnice bl. Mariji Propetog Petković u Blatu 5. srpnja žalosna otajstva krunice, uz misli bl. Marije Propetoga, predmolili su vjeroučitelji i školska djeca. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Robert Jugović, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji.

Liturgijske službe za žene – oživljena praksa Crkve

Jesu li liturgijske službe za žene tradicija Crkve ili novost koju je uveo papa Franjo, što je teološki temelj služenja žena kod oltara, zašto je ovakva praksa nekima sablazan – odgovori na ova pitanja traženi su u emisiji Agrumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 25. siječnja sudjelovali liturgičar vlč. mr. Tomislav Hačko, župnik Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji vlč. Robert Jugović i izvanredna djeliteljica pričesti Dubravka Dorotić iz Župe BDM Kraljice apostola, Zaprešić II. Emisiju je uredila i vodila Tanja Maleš.

Misa „polnoćka“ u Županji

U Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji u subotu, 2. svibnja u ponoć slavljena je misa s pukom – prva nakon 43 dana.

Započeli Velikogospojinski dani

Velikogospojinski dani počeli su na blagdan Preobraženja Gospodinova, u utorak 6. kolovoza 2019., u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu.