Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojnici

Biskup Šaško predvodio molitvu za katoličke vjernike na oskvrnjenim grobovima hrvatskih vojnika

Na Međunarodni dan ljudskih prava, u nedjelju 10. prosinca na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je molitvu za katoličke vjernike na oskvrnjenim grobovima hrvatskih vojnika poginulih u razdoblju između 1941. i 1945. godine. Molitvu za islamske vjernike predvodio je ef. Mersad Kreštić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Održan sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

U sjedištu Vojng ordinarijata u Zagrebu održan je u srijedu 22. ožujka prvi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata.

Papin Angelus na blagdan Krštenja Gospodinova

Po završetku svete mise s obredom krštenja na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju, 8. siječnja u Sikstinskoj kapeli, papa Franjo je s prozora radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači izmolio po običaju molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra i održao nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Božićna duhovna obnova za pripadnike OS-a BiH

U sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, koja služi i za duhovne potrebe vjernika Vojnog ordinarijata u BiH (VOBiH), upriličena je 14. prosinca božićna duhovna obnova i ispovijed vojnika Oružanih snaga BiH i djelatnika Ministarstva obrane BiH, prenosi nedjelja.ba.

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu

Inicijativom „Tvoja krunica za Ukrajinu“ na 33. Mladifestu u Međugorju prikupljaju se krunice koje će po završetku međunarodnog molitvenog festivala odnijeti u tu ratom zahvaćenu zemlju, o čemu je drugoga dana susreta, 2. kolovoza govorio zaporiško-harkivski pomoćni biskup Jan Sobilo, objavio je Radio Mir Međugorje a prenio Vatican News.

U Slunju slavljena misa za don Milenka Majića

U crkvi bl. Ivana Merza na vojnom poligonu Slunj u petak 11. prosinca slavljena je misa za preminulog vojnog kapelana don Milenka Majića koji je u Središtu za borbenu obuku na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju bio na službi šest godina.