Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojska

Misa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u Lurd

Prvoga dana boravka u Lurdu, u četvrtak 23. svibnja ujutro, sudionici 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd, okupili su se, odjeveni u svečane odore, ispred Hotela Christina u sklopu 64. međunarodnog vojnog hodočašća, izvijestio je Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Biskup Bogdan susreo se u Vojnom ordinarijatu s ministrom obrane Anušićem

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Aušić sa suradnicima sastao se s vojnim ordinarijem u Republici Hrvatskoj msgr. Jurom Bogdanom u Vojnom ordinarijatu, u četvrtak 21. ožujka 2024. godine, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Dragocjenu pomoć Hrvatskim šumama pruža 100 vojnika iz Vinkovaca i Đakova

Nakon jučerašnjeg razornog nevremena praćenog snažnim vjetrovima uz oblinu kišu, a koje je pogodilo dijelove Republike Hrvatske uzrokujući velike štete, Hrvatske šume aktivirale su sve svoje službe, a u sanaciji šteta i normalizaciji situacije pomaže im 100 vojnika iz Vinkovaca i Đakova, priopćile su Hrvatske šume.

Molitveni dan za Domovinu na Bobovcu

Dvadeseti molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XVIII. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga upriličeno je u subotu, 23. listopada, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Desetljeće uvođenja vjerske službe u Vojsci Srbije

Dana 31. ožujka navršilo se deset godina otkako je 31. ožujka 2011. Uredbom o vršenju vjerske službe u Vojsci Srbije, u sustav obrane u Srbiji uvedena duhovna skrb za njegove pripadnike, članove tradicionalnih crkava i vjerskih zajednica, pa tako i za vjernike katolike.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo pet naloga za mobilizaciju

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je u petak, 15. siječnja, da je na temelju zaključka Stožera civilne zaštite RH, 14. siječnja donijelo pet naloga za mobilizaciju u svrhu podizanja i najma šatora u Petrinji, za potrebe prijevoza rasutih tereta, za korištenje usluga Udruženja obrtnika iz Siska, za potrebe priključivanja kontejnera na elektrodistribucijsku mrežu te je mobilizirana AKD zaštita iz Zagreba u svrhu usluga čuvarske službe na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

1 2