Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupanja

Korizmeni nastup Kulturnog centra „Igrišće“ u Osijeku

Kulturni centar „Igrišće“ iz Županje održao je na Cvjetnicu 24. ožujka u Župi sv. Leopolda Mandića u Osijeku koncert pučkih korizmenih napjeva iz Slavonije, Baranje, Srijema i drugih krajeva Hrvatske te nekoliko zborskih kompozicija u istom duhu. Naziv koncerta bio je „Potamnjele oči moje od plača moga“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Preventivna radionica za sprečavanje trgovine ljudima

Milosrdna sestra sv. Križa s. Viktorija Šimić održala je radionicu o trgovini ljudima s namjerom preventivnog djelovanja u ponedjeljak 4. ožujka s učenicima 8. razreda Osnovne škole Mate Lovraka u Županji, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Edukacije za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o prevenciji i zaštiti maloljetnika

U Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji su u ponedjeljak 4. ožujka održane dvije edukacije Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba pod nazivom „Edukacije za svećenike i redovnike o prevenciji i zaštiti maloljetnika u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji - II. edukacija”. Edukacije su održane u Slavonskom Brodu i Županji, izvijestilo je Hrvatsko katoličko sveučilište.

Održan korizmeni biblijski susret u Županji

U organizaciji Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije, u utorak 20. veljače 2024. u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji održana je korizmena biblijska duhovna obnova.

Adventska duhovna obnova za krizmanike u Županji

Od petka, 17. do nedjelje, 19. prosinca, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i udruge Duhos, te uz suradnju Povjerenstva za pastoral svećeničkih i redovničkih zvanja, održana je adventska duhovna obnova za krizmanike Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji. Tema susreta bile su riječi svete Faustine: Sva moja snaga u Tebi je!

Nadbiskupijski susret osoba posvećenog života

Susret osoba posvećenog života s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je u subotu 12. listopada u Županji. Kao i prethodnih godina nadbiskupijski susreti se organiziraju u suradnji s Hrvatskom redovničkom konferencijom, u sklopu redovničkih dana. Tema ovogodišnjih 35. redovničkih dana bila je „’Radujte se i kličite’“ – Zar te Gospodin ne poziva na rast u svetosti?“