Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupna-kateheza

Seminar za animatore i suradnike u župnoj katehezi

U prostorijama Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu u subotu, 23. listopada održan je Seminar za animatore i suradnike u župnoj katehezi pod nazivom „Evanđeosko rasuđivanje i vjerodostojan susret s novim naraštajima – izazov za župnu katehezu“.

Kvalitetnim pastoralnim radom s mladima oni će se suživjeti s Crkvom

Nazire li se izgubljena generacija mladih u Crkvi, zbog odgode kateheza uživo ili slavlja sakramenata – pričesti i potvrde te zašto sakrament potvrde prati loš glas sakramenta 'rastanka' mladih od Crkve? Bila su to neka od pitanja na koja su se odgovori tražili u Argumentima HKR-a 26. travnja.

Pismo biskupa Uzinića o župnoj katehezi u vremenu pandemije

Dubrovački biskup Mate Uzinić uputio je pismo svećenicima, redovnicima, redovnicama, vjeroučiteljima, vjeroučiteljicama i vjernicima Dubrovačke biskupije u kojemu govori o župnoj katehezi u vremenu pandemije i potiče „na pronalaženje novih modela i načina održavanja župnog pastorala“.

Pismo mons. Barišića i mons. Kutleše za pripremu prvopričesnika, krizmanika te za održavanje župne kateheze

U povodu početka nove školske i vjeronaučne godine, a s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor uputili su na blagdan sv. Mateja, 21. rujna 2020., svoje pastirsko pismo župnicima, župnim vikarima i voditeljima župne kateheze za pripremu prvopričesnika, krizmanika te za održavanje župne kateheze. Pismo donosimo u cijelosti.