Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zvonik

Proštenje i blagoslov novopodignutog zvonika na Čikeriji

Tradicionalno proštenje u Čikeriji, mjestu na granici Srbije i Mađarske koje pripada župi Presvetog Srca Isusova u Tavankutu, proslavljeno je 14. svibnja, a misu kod čikerijanskog križa predvodio je vlč. Dragan Muharem, župnik u Maloj Bosni, uz koncelebraciju vlč. Marjana Vukova, tavankutskog župnika.

Obnovljen zvonik crkve sv. Frane u Šibeniku

Sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Samostana sv. Frane u Šibeniku u ožujku je dovršena obnova zvonika crkve sv. Frane u Šibeniku (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića).

Uklonjena kapa sa zvonika crkve u Remetama u Zagrebu

Radovi uklanjanja kape sa zvonika u potresu oštećene remetske crkve obavljeni su u subotu 19. veljače zbog čega je od jutra do popodnevnih sati bila zatvorena cesta prema Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama.

U subotu 19. veljače skida se kapa sa zvonika crkve u Remetama

Župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama o. Antonio-Mario Čirko u petak 18. veljače potvrdio je za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM) da će se u subotu 19. veljače od jutra do popodnevnih sati zatvoriti prilazne ceste svetištu Majke Božje Remetske kako bi se izveli radovi skidanja kape sa zvonika (u potresu oštećene) remetske crkve.

Sagrađen zvonik pokraj župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru

U godini jubileja župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru, župljani su, predvođeni svojim župnikom preč. Josipom Štefkovićem, sami pokraj crkve izgradili drveni zvonik i postavili zvona koja su prvi put zvonila na Treću nedjelju došašća, 12. prosinca 2021.

Prvi broj „Zvonika“ u 2021. godini

Početkom veljače do čitatelja je stigao prvi broj ovogodišnjega „Zvonika“, katoličkog lista Subotičke biskupije, čiji je nakladnik subotičko Katoličko društvo „Ivan Antunović“.

„Služba biskupa u Crkvi“ – tema „Zvonika“ za studeni

Početkom došašća u Subotici je objavljen pretposljednji broj katoličkog lista „Zvonik“ u 2020. godini. Tema broja povezana je s posvećenjem i ustoličenjem novoga subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina, kojega je biskupijska zajednica slavila 14. listopada.

Izišao rujanski broj katoličkog lista Zvonik

Središnja tema rujanskog broja lista Subotičke biskupije „Zvonik“ je upoznavanje s marijanskim svetištima i hodočašćima u Bačkoj, u svjetlu poteškoća da se ove godine dostojno proslave hodočasnička proštenja u njima.

1 2