Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Trg svetoga Petra stigla božićna jelka

Vatikan (IKA)

Na Trgu svetog Petra postavljena je u četvrtak 17. studenoga tijekom jutra božićna jelka visine oko 26 metara, koja je stigla iz malog planinskog mjesta Rosello u talijanskoj pokrajini Abruzzo, prenosi Vatican News.

Jelka potječe iz uzgoja, a ne iz prirodnog područja te je bila odabrana za rez zbog toga što je predstavljala opasnost zbog blizine nekoliko zgrada. Ukrase koji će krasiti jelku izradili su učenici škola u Abruzzu, bake i djedovi iz jednoga doma za starije te gosti ustanove za psihijatrijsku rehabilitaciju, koja će potom drvo jelke iskoristiti u dobrotvorne svrhe. Drvo će se uzdizati uz jaslice, u cijelosti izrađene u drvu, koje dolaze iz Sutrija, općine nedaleko od Udina, u talijanskoj pokrajini Friuli-Venezia Giulia. U dvorani Pavla VI. u Vatikanu također će biti postavljene jaslice koje ove godine daruje gvatemalska Vlada.

Tradicionalna svečana inauguracija jaslica i paljenje lampica na božićnoj jelki održat će se u subotu 3. prosinca s početkom u 17 sati. Ceremoniju će predvoditi predsjednik Uprave Grada Vatikana kardinal Fernando Vérgez Alzaga, u nazočnosti generalne tajnice Uprave s. Raffaelle Petrini. Sveti Otac tog će jutra primiti u audijenciju izaslanstva iz Sutrija, Rosella i Gvatemale radi službene predaje darova, prenosi Vatican News.