Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa u velikoj džamiji šeika Zayeda razgovarao s članovima Muslimanskoga vijeća starješina

Abu Dhabi (IKA)

Nakon službene svečanosti dobrodošlice u Abu Dhabiju, papa Franjo uputio se u džamiju šeika Zayeda, jednu od najvećih u svijetu, na privatni razgovor s muslimanskim starješinama.

Susret nije bio otvoren za javnost niti su s njega objavljena službena priopćenja, no promatrači procjenjuju da je bilo riječi i o krizi u Jemenu. Papa je, naime, prije polaska u Ujedinjene Arapske Emirate uputio apel za humanitarnu pomoć napaćenom stanovništvu Jemena.

Pred džamijom Papu je dočekao predsjednik vijeća starješina veliki imam Ahmad Mohammad al-Tayyeb. U izgradnji toga veličanstvenoga bijeloga zdanja  sudjelovali su radnici iz Europe, Azije i Afrike. Abu Dhabi je poprište već petoga susreta velikoga imama kairskoga Sveučilišta Al-Azhar i pape Franje. Vijeće starješina sa sjedištem u Abu Dhabiju utemeljeno je godine 2014. s ciljem nadilaženja podjela i sporova unutar islama, borbe protiv ekstremističkih huškača i obrane i promicanja vjerske poruke humanih vrednota i tolerancije.

Prije razgovora sa starješinama papa je pohodio grob utemeljitelja države šeika Zayed bin Sultan Al Nahyana (1918-2004) ispod džamije.

Ključne riječi:
Abu Dhabi džamija Papa