Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena nova knjiga dr. sc. Josipa Šimunovića

Zagreb (IKA)

Glas Koncila izdao je novu knjigu dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Josipa Šimunovića Isuse ti si život!

„Isuse, Ti si život!“ treća je u nizu knjiga u izdanju GK-a svećenika Zagrebačke nadbiskupije i pastoralnog teologa dr. Josipa Šimunovića, u kojoj nastavlja govoriti o ljepoti Božje riječi putem meditacija na Evanđelja, koje obuhvaćaju razdoblje od 24. do 34. tjedna za vrijeme kroz godinu.

Na gotovo 140 stranica i opremljena živopisnim fotografijama, knjiga donosi 66 meditacija koje prate kronologiju crkvene godine i poticaj su za čitanjem evanđeoskih tekstova kojima su nadahnuti.

Na Učiteljevo pitanje postavljeno Petru, a i svakom njegovom učeniku: „A što Ti kažeš tko sam ja?“, autor odgovara: „Isuse Ti si Život!“ Iz tog odgovora nastali su tekstovi koji pozivaju čitatelja, vjernika da odgovori na riječ Evanđelja, da kao i autor krene za Učiteljem.

Autor Šimunović čini to objavljenim mislima omogućujući preispitivanje užurbane svakodnevice da bi u nju unio dašak božanskog. Pritom polazi od vlastitog iskustva susreta s Bogom i pretače ga u meditativne tekstove koji pružaju svjedočanstvo o iskustvu duboke vjere.