Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj glasila HRK-a i KVRPP-a BiH

Zagreb (IKA)

Iz tiska je izišao novi, 3. broj 2020. godine Vijesti Hrvatske redovničke konferencije i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, objavljeno je na stranici redovnistvo.hr 12. prosinca.

U ljtnim mjesecima 2020. bilo je mnoštvo događanja u redovničkim zajednicama ili u njihovoj organizaciji na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U Vijestima su izdvojene dvije obljetnice: 175 godina od dolaska Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga u Zagreb i 100 godina od dolaska sestara Reda sv. Vasilija Velikog na područje današnje Đakovačko-osječke metropolije.

U povijesti Sestara Srca Isusova, 2020. godina upisala je nekoliko događaja: završetak identifikacije posmrtnih ostataka majke Marije Krucifikse Kozulić te početak djelovanja u gradu Zadru. Družba Marijinih sestara od Čudotvorne medaljice u Osijeku je uselila u novo sjedište Provincije, a sestre karmelićanke pripremaju otvaranje samostanske zajednice na području Gospićko-senjske biskupije. Crkva u Bosni i Hercegovini zaželjela je pak dobrodošlicu Sestrama Milosrdnog Isusa. To su samo neke među mnoštvom novosti zabilježenih u pabircima prikupljenim na stranicama novog broja glasila.