Budi dio naše mreže
Izbornik

Budući salezijanci hodočastili u Stepinčev Karmel

Zagreb/Brezovica (IKA)

U nedjelju 26. rujna, u ranim popodnevnim satima, mladi salezijanci tradicionalno su hodočastili u Stepinčev Karmel sa željom da sestrama preporuče u molitve početak i nastavak svoje formacije.

Tradicionalno hodočašće budućih salezijanaca-prednovaka, zajedno sa svojim magistrom don Mladenom Delićem, SDB, te asistentima Markom Mihokovićem i don Brankom Bendramom, SDB, i ove godine nije izostalo.

U zajedničkom druženju koje je don Mladen započeo molitvom, predstavili su se sestrama, kao i sestre njima, te su predali sestrama na molitvu svoje nakane i potrebe.

“Dragi Bog ih je pronašao u različitim dijelovima Lijepe naše, pa čak i u Njemačkoj. Neki od njih gradili su svoje karijere u svijetu, ali na Božji poziv, ostaviše sve i pođoše za Gospodinom. Povjerovali su u njegovu ljubav i hrabro, odlučno i radosno krenuli u novu avanturu s Gospodinom koji je osvojio njihova mladenačka srca. Ostavili su dojam oduševljenih i poletnih mladića koji imaju svoj cilj pred sobom i koji se ne boje budućnosti. Štoviše, sadašnjost žive odgovorno i radikalno i nastoje u izazovima današnjice izgrađivati se u prave i revne don Boscove sinove. To su potvrdili svojim humorom i smijehom, kao i radosnom pjesmom, te don Boscovom molitvom, uz blagoslov don Mladena”, izvijestile su sestre iz Stepinčeva Karmela.

Susret je završio s obostranom željom da se tradicija nastavi i da njihov životni poziv bude natopljen molitvama sestara karmelićanki u koje polažu svoje velike nade.