Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježena 155. obljetnice dolaska milosrdnih sestra Svetoga Križa u Hrvatsku

Porat (IKA)

Milosrdne sestre Svetoga Križa obilježile su u nedjelju 5. studenoga na Poratu 155. obljetnicu dolaska sestara u Hrvatsku, izvijestili su iz Hrvatske provincije milosrdnih sestara Svetoga Križa. 

Na susretu su sudjelovale sestre iz zajednica Porat, Veli Lošinj i Rijeka-Sušak, dok sestre iz zajednice na Visu nisu mogle sudjelovati jer im je zbog vremenskih neprilika putovanje bilo onemogućeno.

Susret je počeo jutarnjom misom u crkvi sv. Marije Magdalene. Zajedničkim gledanjem snimke glazbeno-scenskog prikaza povijesti života provincije, koji je izveden u Đakovu prilikom proslave 150. obljetnice dolaska sestara u Đakovo, prisjetile su se povijesti Hrvatske provincije koja je bila ispunjena radošću življenja posvećenog života, ali je također obilježena dobrovoljnom žrtvom i križem, istaknule su sestre.

Susret je nastavljen molitvom Srednjeg časa i zajedničkim ručkom. Potom je svaka zajednica iznijela povijesni sažetak svoje zajednice i kuće u kojoj borave. Sestre su pobliže upoznale kako su sestre u Hrvatskoj započele s radom, na kakve teškoće su nailazile, kako se zajednica razvijala i što su činile u svojoj službi.

Također, promišljalo se o današnjem radu i poslanju sestara. Susret je završen zajedničkom večernjom molitvom časoslova te Himnom Kongregacije, izvijestili su iz Hrvatske provincije milosrdnih sestara Svetoga Križa.