Budi dio naše mreže
Izbornik

U sarajevskom Karmelu održan tečaj za postulantice, novakinje i njihove odgojiteljice

Sarajevo (IKA)

U organizaciji Federacije „Bl. Alojzije Stepinac“, koju čine samostani bosonogih karmelićanki u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, od utorka 16. do petka 19. travnja u Samostanu Bezgrešne Kraljice Karmela u sarajevskom naselju Stup održan je tečaj za postulantice, novakinje i njihove odgojiteljice, izvijestili su iz Samostana Bezgrešne Kraljice Karmela.

Voditelj tečaja u okviru programa početne formacije bio je karmelićanin o. Srećko Rimac. Jedanaest je sudionica promišljalo o životu, djelima i poruci sv. Male Terezije, čije se jubilarne obljetnice rođenja, beatifikacije i kanonizacije posebno slave u Crkvi i Karmelskom redu od 2023. do 2025. godine.

O. Rimac kroz tri predavanja dnevno predstavio im je izvore informacija za dublje proučavanje svetice i naglasio njezinu zaokupljenost Isusom i njezinu učiteljsku ulogu u redovničkom i duhovnom životu.

Zadnji dan tečaja, u petak 19. travnja, zahvalno euharistijsko slavlje predslavio je vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, a s njim su suslavili o. Srećko Rimac i tajnik vlč. Marin Babić. Nadbiskup je u propovijedi ohrabrio sestre na putu osobnog posvećenja. Nakon misnog slavlja uslijedio je susret sa sestrama i predstavljanje zajednica iz kojih su one došle na susret u Sarajevo, izvijestili su iz Samostana Bezgrešne Kraljice Karmela.