Budi dio naše mreže
Izbornik

Holywin i upoznavanje s djelovanjem bl. Ivana Merza u Gospiću

Gospić (IKA)

Duhovni program Holywin u župi Najveštenja BDM održan je 31. listopada, a započeo je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Mario Vazgeč. Nakon mise vjernici, posebice mladi, okupili su se u dvorani Biskupijskog Caritasa gdje su gledali dokumentarni film o životu i djelovanju bl. Ivana Merza.

Mladi katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću već nekoliko godina organiziraju „Holywin – Svetost pobjeđuje“, večernji duhovni sadržaj uoči svetkovine Svih svetih.

Gospićko-senjska biskupija pastoralnu godinu 2019./2020. proglasila je Godinom mladih. Upravo je „Kristov orao“ bl. Ivan Merz onaj koji je okupljao mladež oko Krista i onaj koji svojim životnim primjerom i danas svjedoči mladim naraštajima da je navrijednije blago biti Kristov učenik.

Nakon filma, duhovni program nastavljen je u katedrali euharistijskim klanjanjem koje je predvodio vlč. Mišel Grgurić, kancelar i biskupov tajnik, a pjesmom i molitvama animirali su mladi župe Navještenja BDM predvođeni svojim vjeroučiteljem Denisom Žunićem.

Za vrijeme euharistijskog klanjanja svećenici su bili na raspolaganju vjernicima da se pomire s Bogom u sakramentu ispovijedi.

Na euharistijskom klanjanju vjernicima su se također pridružili biskup ordinarij mons. Zdenko Križić i biskup u miru mons. dr. Mile Bogović koji su kao pastiri dali potporu vjernicima da ustraju na životnom putu svetosti.