Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Devčić upalio prvu adventsku svijeću u Rijeci

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić upalio je prvu adventsku svijeću 30. studenog na Koblerovom trgu u Rijeci.

Za vrijeme programa mons. Devčić istaknuo je da je svijetlo simbol života. „Kako je zapisano na početku Biblije o tome kako je Bog stvorio svjetlost da rastjera tamu, tako i danas možemo poželjeti da svjetlost potisne tamu, jer je imamo dosta u svojim životima i u ovom svijetu“, rekao je biskup, a prenosi Riječka nadbiskupija.

Dodao je da je drugo Isusovo ime svijetlost, ona koja pobjeđuje tamu i koja donosi mir i sigurnost. Na kraju je svima poželio ono što simboliziraju četiri adventske svijeće: nadu, mir, sreću i ljubav.

Među uzvanicima bili su župnik župe Uznesenja BDM na čijem se prostoru nalazi adventski vijenac, mons. Sanjin Francetić i župnik in solidum vlč. Lovro Perić, gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa sa suradnicima.

U glazbenom dijelu programa nastupili su zbor „Schola Cantorum Rijeka“ pod vodstvom prof. Ingrid Haller i uz klavirsku pratnju prof. Ivana Bošnjaka, Antonela Doko te Leonora i Giorgio Surian.