Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka nadbiskupija dobila priznanje za razvoj turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke

Rijeka (IKA)

Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka uručili su 27. rujna, tijekom obilježavanja Svjetskog dana turizma i završetka akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“, Riječkoj nadbiskupiji priznanje povodom 50. obljetnice Riječke metropolije te za dugogodišnji doprinos Riječke nadbiskupije razvoju turizma i promicanju kulturnog identiteta grada Rijeke.

Turistička zajednica grada Rijeke i Grad Rijeka organizirali su u Vijećnici Grada Rijeke prigodni program kojim su obilježili Svjetski dan turizma i završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“. Plaketa i priznanje povodom 50. obljetnice Riječke metropolije te za dugogodišnji doprinos Riječke nadbiskupije razvoju turizma i promicanju kulturnog identiteta grada Rijeke uručeni su biskupskom vikaru za pastoral mons. dr. Matiji Matičiću, izvještava Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

„Ovo priznanje dokaz je izvrsne suradnje Riječke nadbiskupije, TZ Rijeke, Grada Rijeka kao i PGŽ, osobito u zajedničkim projektima”, poručio je mons. dr. Matija Matičić. Direktor TZ Rijeka, Petar Škarpa, u obrazloženju priznanja rekao je da su TZ Rijeka i Grad Rijeka u suradnji s Riječkom nadbiskupijom pronašli idealnog partnera za razgovor. „Osim toga, mons. Matičić predsjednik je radnog tijela za vjerski turizam koji aktivno djeluje u gradu na Rječini i s kojim vrlo kvalitetno surađujemo.”

Razvili smo strategiju razvoja vjerskog turizma i zaista nam je stalo da svi hodočasnici i turisti koji u Rijeku dolaze motivirani vjerom, budu zadovoljni i dobiju što više korisnih informacija”, rekao je Škarpa.

Na kraju je najavio da će se sljedećih nekoliko godina raditi na podizanju kvalitete boravka hodočasnika u Rijeci kao i ponuda vezanih uz vjerski turizam.

U sklopu programa dodijeljene su nagrade i priznanja za sudjelovanje u ekološkim akcijama, uključujući akciju „Biramo najuređenije okućnice, balkon i prozor“. Dodijeljena su također priznanae za doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke sudionicima „Čovjek ključ uspjeha – Djelatnik godine” te posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.