Budi dio naše mreže
Izbornik

Vanučionična nastava u katedrali

Gospić (IKA)

U sklopu integriranog nastavnog dana i vanučionične nastave oko 70 učenika osmih razreda Prve osnovne škole Ogulin proveli su četvrtak 9. lipnja u Gospiću i okolici upoznajući se s bitnim sadržajima raznih predmeta među kojima vjeronauka i povijesti.

Tako su sa svojim nastavnicima posjetili i katedralu Uznesenja BDM u Gospiću. O povijesti grada Gospića, župne crkve i sadašnje katedrale govorio im je generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević. Pojasnio je povijest grada na Lici i Novčici, etimologiji nastanka imena Gospić kao i povijesti Crkve u Lici. Ukazao je na značenje prvog biskupa Gospićko-senjske biskupije Mile Bogovića a podsjetio ih je i na najnovije arhitektonske zahvate u katedrali vezano za kriptu u samoj crkvi.

Budući da učenici u nastavku posjećuju i Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, mons. Miličević je ukazao na dobru ekumensku suradnju s novim pravoslavnim parohom gospićko-smiljanskim Draganom Mihajlovićem, jer “svi pripadamo velikoj zajednici kršćana”. Susret u katedrali završio je molitvom Očenaša.