Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić pohodio dom za starije i nemoćne osobe u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić pohodio je, prigodom svetkovine Božića u četvrtak 28. prosinca, dom za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ u Šibeniku, izvijestila je Šibenska biskupija.

Tijekom pohoda biskup je slavio euharistiju za osoblje i štićenike doma. Uz biskupa je suslavio župnik župe Vidici i duhovnik u Cvjetnom domu fra Željko Klarić.

U propovijedi je biskup Rogić približio svetkovinu Božića. Isusovo rođenje u štalici je radosna vijest i Božić donosi radost. Božić se događa u svakom od nas kad drugima donosimo radost, mir, dobrotu i spremnost žrtvovati se, istaknuo je. „Budite odraz Božje ljubavi za druge. Za Božić vam želim da u poniznosti pastira i upornosti kraljeva tražite Gospodina“, poručio je biskup Rogić.

Na slavlju je bio ravnatelj Doma Tomislav Ninić koji zahvalio je biskupu Rogiću na trajnoj brizi za stare i nemoćne u Cvjetnom domu. Istaknuo je zadovoljstvo zauzetim djelovanjem duhovnika fra Željka Klarića. Nakon misnog slavlja biskup je štićenicima podijelio poklone, izvijestila je Šibenska biskupija.