Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Šibenske biskupije krenuli na hodočašće u Italiju

Rim/Asiz/Orvieto/Padova (IKA/TU)

Vjernici Šibenske biskupije, njih oko 450, krenulo je u nedjelju 8. listopada na hodočašće u Italiju, izvijestila je Šibenska biskupija.

Predvođeni šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem vjernici će hodočastiti „Tragom apostolskih prvaka u Rim“. Osim Rima, do subote 14. listopada vidjeti će Asiz, Orvieto i Padovu. Na hodočašću je i devet svećenika koji su raspoređeni po autobusima kako bi hodočasnici imali duhovno vodstvo na putu.

Autobusi s hodočasnicama krenuli su u popodnevnim satima s raznih lokacija diljem Šibenske biskupije put Splita gdje su se ukrcali na trajekt za Anconu. Ovim hodočašćem nastavljen je niz godišnjih biskupijskih hodočašća koja se mogu nazvati tradicionalnim. Do sada se hodočastilo u Lurd, Svetu Zemlju, Južnu Italiju i Poljsku. Bilo je održano i hodočašće bl. Miroslavu Bulešiću u Istru.

Iako je prvi dan hodočašća bio ispunjen putovanjem, vjernici su se radovali onome što ih čeka u danima koji dolaze. Drugi dan hodočašća rezerviran je za posjet Asizu, gradu poznatom po sv. Franji Asiškom i sv. Klari, izvijestila je Šibenska biskupija.